BTTLNS zwemboei – veilig openwater zwemmen – drybag rugtas – reddingsboei – dubbel gelaagd nylon – 35 liter – Tethys 1.0 – oranje

39.95

Beschrijving

De BTTLNS Tethys 1.0 zwemboei met schouderbanden heeft een inhoud van 35 liter.
Met dit formaat is het dan ook onze grootste zwemboei. Het ontwerp is gebaseerd op de Kronos 1.0 maar dan in een groter formaat.
Hierdoor ben je natuurlijk nog beter zichtbaar in het openwater en kan je nagenoeg al je spullen zoals kleding, handdoek, trainingsmaterialen en andere benodigdheden voor lange afstanden meenemen.
Door de afneembare schouderbanden heb je de mogelijkheid om de zwemboei als rugtas te dragen.
Een extra tas tijdens het zwemmen is verleden tijd.
Voordat je gaat zwemmen verwijder je gemakkelijk de schouderbanden, stopt ze in de zwemboei en je bent klaar om het water in te gaan.
SPECIFICATIES:
– Afmetingen: 42 x 74 cm
– Capaciteit: 35 liter
– Drijfvermogen: 23 kg
– Maximale laadgewicht: 12 kg
– Afneembare schouderbanden
– Materiaal: 100% dubbelwandig nylon
VEILIGHEID EN ZICHTBAARHEID
Om veilig in het openwater te zwemmen is het belangrijk dat je denkt aan je veiligheid. Vandaar dat de Tethys 1.0 voorzien is van felle kleuren, reflecterende opdruk en een reddings fluitje. Als je niet de mogelijkheid hebt om samen met iemand of in een groep te zwemmen, dan adviseren wij ten alle tijden het gebruik van een zwemboei. Je bent namelijk hierdoor goed zichtbaar voor andere watersporters, die zich ook op hetzelfde moment op of in het water bevinden.
100% DUBBELWANDIG NYLON
Kwaliteit staat bij ons voorop, daarom zijn onze zwemboeien gemaakt van robuust, kwalitatief en slijtvast nylon. Het nylon materiaal zorgt ervoor dat de zwemboei zonder enige moeite om kan gaan met ruige omstandigheden en intensief gebruikt. Dit staat garant voor een lange levensduur! Let op: in tegenstelling tot zwemboeien van andere merken, is onze zwemboei niet gemaakt van PVC. De zwemboei is daardoor een stuk sterker en voorkomt lekken en scheuren.
TWEE COMPARTIMENTEN EN VENTIELEN
De zwemboei bestaat in tegenstelling tot andere zwemboeien uit twee compartimenten. Dit zijn de luchtkamers waardoor de zwemboei uiteindelijk blijft drijven. Deze compartimenten zijn individueel op te blazen met een duurzaam één richting ventiel. De twee ventielen hebben een dubbele sluiting om het lekken van lucht te voorkomen en er voor te zorgen dat de je de zwemboei gemakkelijk met je mond op kunt blazen.
AFNEEMBARE SCHOUDERBANDEN
De stevige en comfortabele schouderbanden zijn voorzien van dikke padding welke voor een comfortabel draagvermogen zorgen. Hierdoor kan je de zwemboei ook als rugtas gebruiken en kan je je wetsuit en zwemuitrusting in meenemen. Dit is erg gemakkelijk wanneer je bijvoorbeeld op de fiets of te voet naar het openwater gaat. Tijdens het zwemmen is het natuurlijk de bedoeling dat je de schouderbanden los klikt zodat het een normale zwemboei is. Eventueel kan je de schouderbanden in de zwemboei opbergen. Ook wordt deze zwemboei veel door zwemlopers (SwimRun) gebruikt, deze zwemboei is namelijk ideaal om op je rug mee te nemen tijdens het hardlopen.
DRYBAG
Dit is de ruimte tussen de twee compartimenten in. In het drybag compartiment is het ook nog eens mogelijk om je persoonlijke spullen op te bergen en mee te nemen tijdens het zwemmen. Door de oprolbare sluiting aan de bovenzijde kan je ervoor zorgen dat je spullen droog blijven. Let op: als de sluiting goed opgerold is kan er in principe geen water in de drybag komen. Maar we adviseren voor je telefoon (of andere kostbare spullen) altijd het gebruik van een waterdichte telefoonhoes of heuptas. Safety first!
KRAMP
Een andere belangrijke functie – naast veiligheid en zichtbaarheid – is in een situatie waarin je kramp krijgt, moe bent of even niet meer verder kunt zwemmen. Dan kun je op de zwemboei gaan hangen om terug op adem te komen of even uit te rusten. Daarna kun je verder zwemmen of wachten op hulp van de kant die door de felle kleur van de boei, precies ziet waar je bent.
REDDINGSFLUITJE
Het reddings fluitje is op een vernuftige manier verwerkt in de kliksluiting aan de bovenzijde. Doordat dit fluitje verwerkt is in dit kliksysteem, kan je deze nooit kwijt raken. Op een van de afbeeldingen zie je precies waar het fluitje zit.
HANDVAT
Op de bovenzijde van de zwemboei zit een stevig handvat. Hier kan je de zwemboei gemakkelijk aan vasthouden, optillen of dragen. En zelfs met (zware) spullen in de zwemboei, kan je de zwemboei zonder probleem vasthouden aan het handvat.
WAT VINDEN ONZE KLANTEN?
Sinds de lancering van onze eerste zwemboei in 2016, hebben onze zwemboeien een zeer groot aantal fantastische klantenrecensies ontvangen en zijn onze zwemboeien uitermate populair geworden onder openwater zwemmers over de hele wereld. Met een zwemboei van BTTLNS ben je verzekerd van kwaliteit en weet je zeker dat je niet over het hoofd gezien word in het water.
INSTRUCTIES VOOR HET JUIST GEBRUIKEN VAN DE ZWEMBOEI
– Zorg ervoor dat de zwemboei volledig leeg is
– Klik de schouderbanden los en verwijder ze van de zwemboei (berg ze eventueel op in de drybag)
– Vul de drybag met je persoonlijke spullen
– Rol de bovenkant naar beneden tot aan het opvouwbare gedeelte
– Klip de twee uiteinden aan de bovenkant aan elkaar vast
– Met het mondstuk blaas je eerst het onderste compartiment op (hierdoor komen je persoonlijke items op de luchtkamer te liggen)
– Daarna blaas je met het andere mondstuk het bovenste compartiment op
– Bevestig het verlengstuk van de taille band aan de clip die aan het einde van de zwemboei zit
Tip: berg de zwemboei in een droge ruimte op en vermijdt scherpe voorwerpen. Voor extra veiligheid/zekerheid, plaats je elektronische artikelen en waardevolle spullen in een waterdichte telefoonhoes of heuptas en daarna in de dry bag.
Waarschuwing: deze zwemboei is GEEN reddingsmiddel. Openwater zwemmen is een gevaarlijke sport. Zwem nooit alleen, zwem altijd samen met een buddy of zwem met een groep.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BTTLNS zwemboei – veilig openwater zwemmen – drybag rugtas – reddingsboei – dubbel gelaagd nylon – 35 liter – Tethys 1.0 – oranje” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *